Ze komen niet zomaar van me af!

Tijdens mijn horeca-opleiding begon ik als stagiaire bij Mercure Hotel Tilburg Centrum. Nu, zo’n acht jaar later, werk ik hier nog steeds iedere dag met veel plezier. Natuurlijk niet meer als stagiaire, want ondertussen ben ik hotelmanager bij Mercure Hotel Tilburg Centrum. Hoe ik dit heb bereikt, vertel ik je graag!

Toen ik voor het laatste jaar van mijn opleiding Horecaondernemer / -manager een stage zocht, was ik vastberaden om een MOD-stage (Manager on Duty) te vinden. Bij Mercure Hotel Tilburg Centrum werd ik direct opgenomen in het warme, gezellige team. Het werk en de sfeer bevielen me zó goed, dat ik na afronding van mijn stage niet weg wilde. Ik kreeg de kans om naast mijn vervolgstudie te werken bij Grand Café Puur, Restaurant Taste! en in CitySauna. Zo werd ik echt ondergedompeld in de wereld van F&B.

Blijven leren en ontwikkelen
Een tijd later kwam er een functie vrij bij de receptie. Dat vond ik wel een uitdaging, want ik voelde al enige tijd de behoefte om me breder te ontwikkelen. Dit werd voor mij een compleet nieuwe wereld, maar binnen mijn eigen, vertrouwde werkomgeving. Dus besloot ik het te doen. Ik stopte met mijn vervolgstudie en ging fulltime aan de slag binnen deze organisatie.

Meters maken en goede begeleiding
Hier leerde ik heel veel over het werken in de front office en de omgang met gasten. Mijn volgende stap heb ik gemaakt toen de Restaurant Manager van Grand Café Puur vertrok. Ik voelde dat ik klaar was voor een nieuwe rol en solliciteerde direct naar deze functie. In een jaar ben ik vervolgens van Assistent Restaurant Manager doorgegroeid naar Restaurant Manager. Simpelweg door veel meters te maken en goed begeleid te worden. Ik heb uiteindelijk vier jaar met ontzettend veel plezier als Restaurant Manager gewerkt, maar het werd tijd voor een volgende stap.

Naar hotelmanager van Mercure Hotel Tilburg Centrum
Eind 2022 is er veel veranderd bij Mercure Hotel Tilburg Centrum, waardoor de functie van hotelmanager is vrijgekomen. Het is altijd een ambitie van mij geweest om deze rol te vervullen, een logische stap om hierop te solliciteren, dus. Met trots kan ik nu vertellen dat ik vanaf 1 december 2022 de nieuwe hotelmanager van Mercure Hotel Tilburg Centrum ben. Ik hou me bezig met leidinggeven aan de organisatie en samen met mijn collega’s tillen we het hotel naar een hoger niveau. Als hotelmanager kom je in aanraking met alle afdelingen. Je leert iedereen dus super goed kennen! Ik kan me bezighouden met het grote, overkoepelende plaatje; dat vind ik heel tof.

Open en flexibel
In deze organisatie is je opleiding of ervaring niet per definitie het belangrijkst. Het gaat erom wie je bent, waar je talenten liggen en waar je energie van krijgt. Er wordt dus echt gekeken naar het individu. Daarnaast voelt het onder de collega’s als een grote familie. Eén team, één taak: dat is ons motto. Samen behalen we iedere dag mooie resultaten.

Continu verbeteren van gastvrijheid
Ik ben ontzettend blij dat ik de rol van hotelmanager heb mogen vervullen. Er is veel vertrouwen: ik krijg de ruimte om het beste uit mezelf te halen. En dus blijf ik iedere dag leren. Als je bezig bent met je toekomst, gedreven bent én de horeca heel erg leuk vindt, is dit bedrijf echt de ideale plek om jezelf te ontwikkelen.

Mandy, van stagiaire naar Hotelmanager
werken in de horeca
CIDH
carrière in de horeca
Mercure Logo

CONTACT

Heuvel 37
5038 CP Tilburg

Tel: +31 (0)13 535 46 75
personeelszaken@heuvelpoort.nl

stage horeca tilburg