Van Harderwijk naar Tilburg voor mijn stage Banqueting en Sales

Tijdens mijn stageperiode zocht ik de Brabantse gezelligheid op: ik verhuisde namelijk van Harderwijk naar Tilburg. Ik ging bij Mercure Hotel Tilburg Centrum aan de slag als stagiaire Banqueting & Sales. Hoe het is om hier als stagiaire te werken? Dat zal ik je vertellen.

Toen ik voor mijn hbo-opleiding Hotelmanagement aan het Saxion een managementstage zocht, was ik er zeker van dat ik meer wilde leren over de saleskant van een Nederlands hotel. Ik kwam Mercure Hotel Tilburg Centrum tegen. Na een kort onderzoek op de website en hun Facebookpagina, zag ik dat het een gastvrij bedrijf is met een leuk team. Het hotel is niet te grootschalig en ligt midden in het centrum. Wat mij betreft de ideale plek voor een leerzame en uitdagende stageperiode.

Verschillende taken
Als stagiaire Banqueting & Sales houd ik me voornamelijk bezig met groepsreserveringen – de reserveringen waarbij meer dan acht kamers worden geboekt. Daarnaast regel ik, samen met mijn collega’s van Banqueting, alles rondom de boekingen van vergaderzalen. Omdat dit werk voornamelijk operationeel is, en ik vanuit school de opdracht had gekregen om managementtaken uit te voeren, heb ik aangegeven dat ik meer uitdaging wilde. Dat werd diezelfde dag nog opgepakt: ik mocht een uitdagend onderzoek uitvoeren. Ook kreeg ik de verantwoordelijkheid voor het organiseren van een evenement en het herinrichten van een vergaderzaal. Deze extra uitdagingen maken mijn stage extra leuk en leerzaam.

Veel leren in korte tijd
Als je in kort tijd veel wilt leren, is een stage bij Mercure Hotel Tilburg Centrum perfect. Collega’s stimuleren je om zoveel mogelijk aan te pakken: je bent hier nu, dus gebruik alle mogelijkheden die je hebt. Zo werd ik bijvoorbeeld ook gevraagd om in de avonduren of het weekend bij Grand Café Puur te komen werken. Daar blijf ik ook na mijn stageperiode nog even plakken, om bij te springen tijdens de drukke carnaval- en kermisperiode. Zo leer ik de collega’s beter kennen en krijg ik veel mee van het hele bedrijf. Tijdens de borrels en uitjes leer je je collega’s trouwens ook nog eens extra goed kennen. Je wordt als stagiaire echt gezien als volwaardig lid van het team.

stage in de horeca
Louise, voelt zich als stagiaire Banqueting & Sales helemaal op haar plek
werken in de horeca
CIDH
carrière in de horeca
Mercure Logo

CONTACT

Heuvel 37
5038 CP Tilburg

Tel: +31 (0)13 535 46 75
personeelszaken@heuvelpoort.nl

stage horeca tilburg