Dé plek om (de eerste) stappen te zetten in de hospitality-sector

Het is alweer een hele tijd geleden dat ik een advertentie van het Stadsnieuws onder mijn neus geschoven kreeg. Hotel ibis Tilburg was op zoek naar een afwasser. Ik was vijftien en ik wilde mijn eigen centen gaan verdienen. In de horeca werken leek me een stuk leuker dan vakkenvullen, wat al mijn vrienden toen deden. Nu ben ik Hotelmanager van Hotel ibis Tilburg. Er is in de tussentijd veel gebeurd! Ik neem je daarom graag mee in mijn carrièreverhaal.

Op mijn vijftiende werkte ik als afwasser, op mijn zestiende stond ik achter de bar en op mijn zeventiende draaide ik de keuken al deels mee bij ibis Tilburg. Ondertussen behaalde ik mijn vwo-diploma, daarna ging ik verder studeren. Maar ik wist niet goed wat ik wilde en vond de uitdaging en het plezier, dat ik in de horeca wel vond, niet terug in mijn vervolgopleidingen. De horeca bleef altijd mijn aandacht trekken. En dus kwam ik terug bij Hotel ibis Tilburg. Omdat ik graag wilde werken, zette ik me voor de volle honderd procent in. Daardoor stond ik al snel niet meer alleen in de keuken, maar leerde ik ook alles op het gebied van front office en back office.

Stappen zetten
Ik heb het geluk gehad dat er binnen de organisatie snel wat wisselingen waren in leidinggevende functies. Ik kreeg hierdoor de mogelijkheid me breder te ontwikkelen. Zo kwam er een vacature voor Front Office Supervisor. Ik besloot te solliciteren, vooral met het idee dat ik mezelf kon bewijzen in de organisatie. Die kans kreeg ik en daarna groeide ik zelfs door tot Assistent van de General Manager. Toen de General Manager vervolgens wegging, heb ik zijn plekje in het managementteam kunnen overnemen. Inmiddels ben ik Hotelmanager, wat inhoudt dat ik de hele week de leiding over het hotel heb. Ik waarborg de kwaliteit én ik zorg ervoor dat alles vlekkeloos verloopt. Het is kenmerkend voor Hotel ibis Tilburg en de gehele Carrière in de Horeca dat je kansen krijgt op basis van dat wat je al eerder hebt laten zien. Toon je genoeg inzet en kan het bedrijf écht op je bouwen, dan krijg je daar vertrouwen voor terug.

Ruimte om te leren én fouten te maken
De werksfeer die ik meemaakte toen ik vijftien was en ik begon bij Hotel ibis Tilburg, heerst er nog steeds. Alle collega’s zijn open, vriendelijk en gezellig. Daarnaast biedt Hotel ibis Tilburg genoeg mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Direct op de werkvloer, in de praktijk. Daar krijg je namelijk de vrijheid om zelf keuzes te maken, maar je wordt ook uitgedaagd om een stap extra te zetten en uit je comfortzone te komen. Zo heb je voldoende ruimte om te leren én fouten te maken, en van die fouten te leren. Vind je het contact met gasten leuk en trekt de horeca je aan, dan is werken bij Hotel ibis Tilburg dé ultieme stap om kennis te maken met de hospitality-sector. Maar ook als je al wat ervaring hebt, is Hotel ibis Tilburg een fijne plek om meer te leren en te groeien.

stage in de horeca
Bram, van afwasser naar Hotelmanager

werken in de horeca
CIDH
carrière in de horeca
Mercure Logo

CONTACT

Heuvel 37
5038 CP Tilburg

Tel: +31 (0)13 535 46 75
personeelszaken@heuvelpoort.nl

stage horeca tilburg