EVEN VOORSTELLEN

Mijn naam is François Valks en sinds januari 2018 ben ik Food & Beverage Manager bij Mercure Hotel Tilburg Centrum en ibis Tilburg.

Als F&B Manager ben ik verantwoordelijk voor alle horeca outlets in beide hotels: Grand Café Puur, Restaurant Taste!, het restaurant van ibis en het ontbijt en banqueting op beide locaties. Als MT lid werk ik samen met alle afdelingen, want F&B is namelijk iets wat overal terugkomt. Dat is ook wat mijn werk zo leuk maakt! Ik heb te maken met bijna alle afdelingen en alle collega’s. Natuurlijk zijn het met name de collega’s die werkzaam zijn in de horeca-outlets die ik aanstuur.

Door een goede vriend werd ik in contact gebracht met Niek, de directeur. Na een tweetal hele fijne gesprekken, gingen we beide de uitdaging aan. Ik moet toegeven dat ik in eerste instantie wat sceptisch was over wat mij werd verteld. Na al ruim 30 jaar ervaring in de horeca, weet ik dat de beloftes vaak te mooi zijn om waar te maken. Dit is echter totaal niet van toepassing op Mercure Hotel Tilburg Centrum en ibis Tilburg. Wat een mooie organisatie! Waar we voor staan, doen we ook echt, op alle fronten. Waarvan ik al jaren vond wat de horeca nodig heeft, wordt bij ons daadwerkelijk waargemaakt.

Dankzij de kleurenprofielen die wij voor alle medewerkers laten maken, word je je bewust van je eigen krachten en ook aandachtspunten en valkuilen. Daarbij leer je dit ook over je collega’s en eigen team. Hier heb ik mijn eigen sterke punten beter ingezien en weet ik ook wanneer ik hulp moet vragen aan iemand die juist beter is op andere vlakken.

Ik geloof in de kracht van zelfstandigheid en teams zoveel mogelijk zelfsturend te laten zijn. Dit probeer ik te bereiken door hen te coachen en ondersteuning te bieden waar nodig. We zorgen er voor dat teams worden gevormd met werknemers die elkaar aanvullen. Door ervoor te zorgen dat zij op de juiste plek zitten en hen in hun kracht te zetten, zorg je er voor dat ze gelukkiger zijn in hun werk. Dat is voor zowel werknemer als werkgever positief.

Ik vind het ontzettend tof dat ik de mogelijkheid krijg om mijn ideeën over hoe de ‘nieuwe horeca’ er uit zou moeten zien, ook daadwerkelijk in de praktijk toe kan passen voor onze medewerkers. Ik vind namelijk dat een baan in de horeca net als iedere andere baan zou moeten zijn: 38 uur per week, flexibele werktijden en werkdagen en ook niet alle weekend- en feestdagen werken. Door onze medewerkers de juiste balans te bieden tussen werk en privé, hun belangen te zien als onze prioriteit en ook na te denken over de lange termijn, geloof ik er in dat wij ook over 10 jaar nog steeds nieuwe collega’s kunnen vinden. En dat onze huidige medewerkers met trots vertellen over Mercure Hotel Tilburg Centrum en ibis Tilburg.

Dus waarom je bij ons zou moeten solliciteren?
Redenen genoeg zou ik zeggen, maar mocht je nóg meer overtuiging nodig hebben. Wij bieden ook: flexibele werktijden, flexibele werkdagen, opleidingsmogelijkheden, doorgroeimogelijkheden, gratis sporten bij Basic Fit in het centrum, de leukste teamuitjes én Heartist training.

Kortom: Onze organisatie is de nieuwe vorm van horeca en daarmee klaar voor de toekomst!

bijbaan horeca Tilburg
François Valks, Food & beverage Manager

werken in de horeca
CIDH
carrière in de horeca
Mercure Logo

CONTACT

Heuvel 37
5038 CP Tilburg

Tel: +31 (0)13 535 46 75
personeelszaken@heuvelpoort.nl

stage horeca tilburg