Voor altijd een ibisvogel

Rik van Lieshout viert dit jaar zijn 20-jarig jubileum als nachtportier bij ibis Tilburg en dit doet hij op een hele bijzondere manier: hij heeft namelijk een echte ibis-tattoo laten zetten en daarmee zijn loopbaan binnen het hotel op zijn lichaam vereeuwigd.

Over Rik

Rik is 44 jaar, een trotste Tilburger en werkt al bijna de helft van zijn leven bij ibis Tilburg, waar hij per toeval terechtkwam via zijn oude werkgever. Als nachtportier werkt Rik altijd ’s nachts, en nu zul je denken: hoe zit dat dan qua vrije tijd? Maar dat is voor Rik geen enkel probleem. Hij heeft een evenredig rooster, waardoor hij 5 dagen werkt en de opeenvolgende 5 dagen vrij is. Hierdoor houdt hij voldoende tijd over voor zijn hobby’s; wandelen en gezellig biljarten met zijn vrienden. Ook voldoende tijd doorbrengen met zijn vriendin, die trouwens ook nog eens bij ibis Tilburg werkzaam is, is voor Rik heel belangrijk.

 

Een dienst als nachtportier

Wanneer zijn shift om 23:00 uur begint zorgt Rik er altijd voor dat hij rond 21:30 uur aanwezig is. Dit zegt al wat voor een kanjer het is! Aan het begin van zijn nachtelijke dienst start Rik met een korte dienst aan de bar, waar hij de laatste gasten voorziet van drankjes en een gezellig praatje maakt. Daarna maakt hij de kassa’s in orde, werkt hij de nodige administratie weg en zorgt hij ervoor dat housekeeping op de hoogte wordt gesteld van de kamers die de volgende ochtend schoongemaakt moeten worden.

Naast de administratieve taken is Rik voornamelijk met de gasten bezig, zo zorgt hij ervoor dat aan het einde van zijn dienst een heerlijk ontbijtje voor de gasten klaar staat zodat ook de vroege vogels onbezorgd aan de dag kunnen beginnen. Dit zorgen voor de gasten is wat hij het allerleukste vindt aan zijn werk als nachtportier en zoals hij zelf zegt zal dit hem ook nooit gaan vervelen. Iedere nacht is anders. Er kunnen heel veel dingen gebeuren, er komen veel verschillende gasten met allemaal hun eigen wensen en behoeften. Iedere nacht opnieuw streeft Rik ernaar om aan al deze verschillende wensen en behoeften te kunnen voldoen.

 

De tatoeage

Opeens was het al zover: Rik zijn 20-jarig jubileum bij ibis Tilburg. Hij vertelt dat hij er van tevoren stiekem wel een beetje mee bezig was, maar nog niet echt een idee had hoe hij dit wilde gaan vieren. Tot hij met zijn leidinggevende Niek voor de grap een deal sloot: Rik vertelde over zijn plan om een tattoo te laten zetten voor zijn jubileum, waarop Niek reageerde dat hij dit dan voor hem zou betalen.

Zo gezegd, zo gedaan. De tatoeage is gezet! Een prachtige tattoo van een ibisvogel schittert op Rik zijn onderbeen. Het staat symbool voor zijn fijne tijd als nachtportier bij ibis Tilburg tot nu toe, en zal hem hopelijk nog een lange tijd vergezellen tijdens zijn nachtelijke diensten.

Rik, al 20 jaar een trotse nachtportier
werken in de horeca
CIDH
carrière in de horeca
Mercure Logo

CONTACT

Heuvel 37
5038 CP Tilburg

Tel: +31 (0)13 535 46 75
personeelszaken@heuvelpoort.nl

stage horeca tilburg