Ruimte voor ontwikkeling, maar ook een fijne werk-privébalans

Hoi! Ik ben Lydia, Assistent Restaurantmanager bij Restaurant Taste! Met een vast team van vijf mensen en verschillende parttimers, serveren wij onze gasten elke avond bijzondere gerechten en zorgen we voor een culinaire beleving. Hoe mijn carrière verlopen is en hoe ik uitgedaagd blijf? Dat vertel ik je graag.

Voor ik begon bij Restaurant Taste!, werkte ik al een tijd in de horeca. Ik merkte alleen dat het horecaleven niet helemaal meer bij mij paste. Door de onregelmatige werktijden en het werken op tijden dat anderen vrij zijn, zag ik mijn vrienden en familie weinig. Daarnaast kreeg ik voor mijn gevoel weinig waardering voor mijn harde werken. Ik wilde de horeca niet per se verlaten, maar ik zocht wel wat meer vastigheid. Bijvoorbeeld in een front office-functie in de hotelbranche. Voor een horecafunctie bij Mercure Hotel Tilburg Centrum ging ik tóch overstag. Anderhalf jaar geleden werd ik uitgenodigd voor een gesprek voor de functie van Assistent Restaurantmanager bij Restaurant Taste!. Toen ik hoorde wat dat precies inhield, bleek mijn liefde voor het restaurantleven groter te zijn dan ik misschien zelf wel dacht.

Kansen om je te ontwikkelen
Als Assistent Restaurantmanager werk ik doordeweeks gezellig mee met het team. In het weekend is het drukker, dan vervul ik vooral een communicatierol voor de keuken en houd ik het overzicht voor alle parttimers. Hierdoor is het werk erg veelzijdig en afwisselend. Bovendien krijg ik genoeg ruimte om me te ontwikkelen. Zo kreeg ik al snel de vraag of ik wilde starten met het geven van interne trainingen aan het personeel van Mercure Hotel Tilburg Centrum. In eerste instantie zag ik dat helemaal niet zitten: het was ver buiten mijn comfortzone. Toch zei ik ja. Met de Heartist-trainingen geef ik medewerkers handvatten en tools over hoe je met gasten én met elkaar omgaat. Zo draag ik mijn steentje bij om de processen binnen de organisatie nog beter te stroomlijnen.

Goede balans tussen werk en privé
Werken bij Restaurant Taste! heeft voor mij veel voordelen. Elke dag is anders. Hierdoor ervaar ik genoeg uitdaging en ga ik iedere dag weer vol passie aan de slag. Het niveau bij Restaurant Taste! is hoog. In ons jonge, dynamische team houden we elkaar scherp. Elke avond is alleen het beste resultaat goed genoeg. Het is fijn dat er binnen de organisatie goed naar elkaar wordt geluisterd. Alles is bespreekbaar en er is voldoende ruimte voor eigen initiatief. En, ook belangrijk: er hangt een fantastische sfeer onder de collega’s. Dat maakt het werken bij Restaurant Taste! ontzettend gezellig. Verder is het in de horeca vrij uitzonderlijk dat je vastigheid hebt. Wij werken altijd ’s avonds én we hebben een weekenddag vrij. Op zondag en maandag is Restaurant Taste! gesloten en zelf ben ik nog een dag extra vrij. Dat geeft veel meer structuur aan je dagelijkse leven: precies wat ik zocht. Hierdoor had ik ook voldoende tijd om mijn eigen bedrijf, een glutenvrije bakkerij, op te starten. Mijn glutenvrije baksels liggen nu zelfs in de vitrine bij Grand Café Puur! Dat ik tijd heb voor deze combinatie én ik mezelf zo kan blijven uitdagen, maakt mijn werk bij Restaurant Taste! alleen maar leuker. Of je nu als leerling begint of je al papieren op zak hebt, binnen Mercure Hotel Tilburg Centrum is er altijd wat mogelijk.

bijbaan in de horeca
Lydia Mascini, Assistent Restaurant Manager bij Taste!
werken in de horeca
CIDH
carrière in de horeca
Mercure Logo

CONTACT

Heuvel 37
5038 CP Tilburg

Tel: +31 (0)13 535 46 75
personeelszaken@heuvelpoort.nl

stage horeca tilburg